سیر و فرآورده آن دارویی برای درمان بیماری های قلبی عروقی

سیر و فرآورده های آن به طور گسترده ای به عنوان عاملی برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است.

منابع علمی فراوان از این پیشنهاد حمایت می کنند که مصرف سیر اثرات قابل توجهی بر کاهش فشار خون، پیشگیری از تصلب شرایین، کاهش کلسترول و تری گلیسیرید سرم، مهار تجمع پلاکت ها و افزایش فعالیت فیبرینولیتیک دارد.

درکنار تمام فوایدی که سیر برای بدن دارد دارد، باید بدانید که در صورت استفاده زیاد سیر برای معده ضرر دارد.

هم مطالعات تجربی و هم مطالعات بالینی روی فرآورده های مختلف سیر این اثرات مطلوب قلبی عروقی را نشان می دهد.

در آزمایشات حیوانی in vivo، تجویز داخل وریدی عصاره سیر باعث کاهش جزئی در فشار سیستولیک و دیاستولیک شد و مصرف خوراکی عصاره سیر در حیوانات مبتلا به فشار خون فشار خون را به سطح طبیعی بازگرداند.

چندین مطالعه بالینی نشان داد که سیر باعث کاهش فشار خون در بیش از 80 درصد از بیماران مبتلا به فشار خون بالا می شود.

در یک کارآزمایی، تحقیقات روی 47 بیمار مبتلا به فشار خون نشان داد که سیر به طور قابل توجهی میانگین فشار خون سیستولیک را تا 12 میلی‌متر جیوه و فشار خون دیاستولیک به پشت درازکش را تا 9 میلی‌متر جیوه نسبت به دارونما کاهش می‌دهد.

نویسندگان بیان کردند که سیر عاری از عوارض جانبی بوده و هیچ عارضه جدی گزارش نشده است.

در مطالعه دیگری، 200 میلی گرم پودر سیر سه بار در روز داده شد، علاوه بر درمان پایه هیدروکلروتیازید-تریامترن، باعث کاهش میانگین فشار خون سیستولیک 10-11 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک به میزان 6-8 میلی متر جیوه در مقایسه با دارونما شد.

با این حال، این داده ها برای تعیین اینکه آیا سیر یک مزیت درمانی در مقابل دارونما از نظر کاهش خطر عوارض قلبی عروقی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا دارد، کافی نیست.

پیشنهاد شده است که مکانیسم فعالیت ضد فشار خون سیر به دلیل اثرات پروستاگلاندین مانند آن است که مقاومت عروق محیطی را کاهش می دهد.

عصاره سیر کهنه در کاهش فشار خون سیستولیک در بیماران مبتلا به فشار خون کنترل نشده برتر از دارونما بود.

  • منابع:
    1. Garlic: a review of potential therapeutic effects

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.