جالب است بدانید فندق خام با پوست یک محصول سنتی در شمال اسپانیا است که در آن وحشی و همچنین کشت می شود.
مجموعه مزرعه ای از 41 توده محلی و 17 توده غیر محلی، شامل 15 رقم شناخته شده، در SERIDA در Villaviciosa، اسپانیا ایجاد شد. در اینجا، تنوع فنوتیپی برای صفات فنولوژیکی و مورفولوژیکی و ترکیب شیمیایی ثبت شد.
درجه زیادی از تنوع برای اکثر صفات مورفولوژیکی و فنولوژیکی، به جز تاریخ بلوغ آجیل، آشکار شد. تخمین وراثت پذیری عمومی برای اکثر صفات ارزیابی شده بالا (> 0.75) بود.
به جز برای اولین تاریخ شکوفه نر (0.65)، دوره گلدهی نر و ماده (0.40، 0.31)، وزن دانه (0.69) و درصد دانه. (0.33). تودههای محلی آجیل و مغزهای کوچکتری نسبت به ارقام شناختهشده اما با درصد مغز بالاتر تولید کردند.
همپوشانی محدودی بین دورههای گلدهی نر و ماده (دیکوگامی) مشاهده شد، توده های محلی به طور کلی در مقایسه با ارقام مرجع گلدهی نر و ماده به طور قابل توجهی دیرتر نشان دادند.
مواد محلی ارزش غذایی مشابهی با آنچه قبلا برای فندق گزارش شده بود نشان دادند. علاوه بر این، الحاقات محلی مقادیر متوسطی مشابه با عناصر غیر محلی برای محتوای چربی، خاکستر و کربوهیدرات کل و همچنین ارزش انرژی ارائه کردند.
اما محتوای پروتئین آنها کمتر بود. روغن آنها سرشار از ترکیبات کاربردی مانند اسیدهای چرب غیراشباع (متوسط: 90.1٪)، توکوفرول (514 میلی گرم بر کیلوگرم) و اسکوالن (294.3 میلی گرم بر کیلوگرم) بود.
یک خوشهبندی سلسله مراتبی در تجزیه و تحلیل مؤلفههای اصلی، الحاقها را گروهبندی کرد و هشت پیوست محلی را از بقیه، از جمله نژاد بومی «کازینا» متمایز کرد. این یافته ارقام جدید بالقوه و همچنین منابع صفات مطلوب را برای برنامه های پرورش فندق اروپایی فراهم می کند.
فندق اروپایی یک محصول مهم در سراسر جهان در میان گونه های آجیل درختی کشت شده است. محصول در سال های اخیر افزایش یافته و گسترش یافته است.
مغز فندق مستقیماً به صورت تازه یا بو داده مصرف می شود، اگرچه بیشتر این محصول توسط صنایعی مانند صنعت شیرینی سازی استفاده می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.